Seriály a filmy

24. července 2016 12:00

Petra Kloidová

Kempování a výlety? Češi jezdí pravidelně!

Užijte si léto plnými doušky a začněte s tím teď hned! Objevte krásy české přírody a vyrazte s rodinou či přáteli na výlet po naší zemi. Výlety jsou u nás velmi oblíbené, což také potvrdil průzkum pro značku Opavia Zlaté. Z výsledků vyplynulo, že na ně vyráží pravidelně 89 % Čechů. A kam jezdíte vy?

Oblíbené cíle výletů

Objevovat nová místa, poznávat dosud nepoznané. Ať už se jedná o přírodu, kulturu, nebo vzdělávání, vyrážet stále na jedno místo se většinou omrzí. Při výběru nových oblastí se největší oblibě těší především přírodní krásy (40 %) a kulturní památky, jakými jsou hrady a zámky (31 %). Češi si na svých cestách chtějí hlavně odpočinout, pokochat se dechberoucími výhledy a nadýchat čerstvého vzduchu. Za poznáním a vzděláváním jezdí podle průzkumu pouze 9 % dotázaných.

Na plné čáře vítězí celodenní výlety a nejoblíbenější je pěší turistika (83 %). Přibližně polovina dotázaných pak vyrazí raději na kolo, s nímž se toho dá během dne stihnout většinou více. V obou případech je důležité myslet na občerstvení a vydatnou svačinu. Z průzkumu vyplývá, že nejčastěji si lidé u nás berou na cestu ovoce a oplatky (22 %). Zlaté Oplatky či Zlaté Polomáčené v kombinaci například s jablkem jsou tak v tomto případě ideální výbavou pro každé dobrodružství.

Kempování v Česku

Kempování se řadí mezi nejoblíbenější způsoby trávení letní dovolené. Každý rok jezdí podle průzkumu pravidelně kempovat čtvrtina Čechů. Celých 40 % z nich kemp využívá jako výchozí bod pro výlety po okolí či sportování. Proto také při jeho výběru nejčastěji zohledňují možnosti pro volnočasové vyžití, kvalitu sociálních zařízení a cenu.

Podle čeho vybíráme místa pro poznání nebo odpočinek? Kromě internetu, který využívá více než polovina cestovatelů, je častokrát stěžejní i doporučení přátel nebo známých. Právě s nimi vyráží na nová místa necelá pětina dotázaných, s rodinou „výletuje“ dokonce téměř polovina z nich. A s kým nejčastěji jezdíte na výlety vy?

zlateleto.cz

Inspirujte se tipy na výlet a vyhrajte nafukovací solární lampičku!

Hledáte inspiraci pro vaše letní výlety? Podívejte se na www.zlateleto.cz, kde můžete vybírat z 200 tipů na letní cestování po České republice a 100 míst na Slovensku. Rozhodně však nezapomeňte, že léto dnem nekončí. Pohodové posezení u táboráku, na zahrádce nebo večerní procházka při měsíčku je jen pár z možností, jak se večer odreagovat. Při těchto příležitostech vždy využijete solární lampičku, která je lehká, skladná, a dokonce i voděodolná. Nahrajte svou fotku z výletu s produkty Zlaté na www.zlateleto.cz a jedna z 1200 lampiček může být vaše!

O průzkumu: Průzkum o letním cestování provedla agentura NMS Market Research pro značku Opavia Zlaté. Zúčastnilo se ho 1150 respondentů ve věku 18–65 let s rovnoměrným zastoupením obou pohlaví.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.