Jsou slavné, úspěšné a bojují za práva zvířat

Vraždu majitele farmy na chov kuřat řeší Kůstka a Seeley Booth. Než zjistíte, kdo za vraždou stál, seznamte se s celebritami, které též aktivně bojují za práva zvířat. Už dříve jsme psali, že mezi ně patří i představitelka Kůstky Emily Deschanel, zdaleka však není výjimkou.

Sběratele kostí uvidíte ve středu ve 21.20 na Prima love.

Podpořila záchranu goril

Hvězda snímků Leon, Černá labuť nebo Hlavně nezávazně bojuje za práva zvířat už celá léta. Třiatřicetiletá hvězda Natalie Portman je zapřisáhlou vegetariánkou, odmítá kožešiny a před pár lety například podnikla i cestu do Rwandy, aby podpořila záchranu ohrožených goril. Natalie byla nějaký čas dokonce vegankou, během těhotenství však přestoupila zpátky k vegetariánství. Mimochodem vegetariánkou se stala už v osmi letech, když byla – na lékařské konferenci, kam doprovázela svého otce – svědkem demonstrativní operace provedené na kuřeti.

Proti koňskému masu

Svými aktivitami v boji za práva zvířat je známá i jedna z nejslavnějších a nejkrásnějších hereček dějin filmu Francouzka Brigitte Bardot. V 80. letech založila organizaci Foundation for the Welfare and Protection of Animals. Silně protestuje proti konzumaci koňského masa, kritizovala například i lov tuleňů v Kanadě, před 4 lety také zaslala dopis dánské královně Margaret s požadavkem, aby víc netolerovala vybíjení delfínů na Faerských ostrovech. Na ochranu zvířat darovala také velké finanční částky a vydražila některé své šperky.

V rodinných šlépějích

Nejen na poli módy bojuje zvířata dcera Paula McCartneyho. V jejích módních kolekcích, které oblékají třeba Gwyneth Paltrow, Madonna nebo Cameron Diaz, nenajdete kůži ani kožešiny. Čtyřiatřicetiletá Stella je také členkou organizace PETA.

Módní návrhářka Stella McCartney. Foto: isifa.com

Boji za práva zvířat se ostatně věnovala už její matka, fotografka a hudebnice Linda McCartney, a podporuje jej i otec Paul.

Sběratele kostí uvidíte v úterý ve 21.20 na Prima love.

(-nov)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.