Jane a Maura řeší vraždu preppera

Další případ pro Rizzoli a Isles! Někdo totiž zabil muže, který se hlásil k takzvaným prepperům a měl doma protiatomový kryt pro případ katastrofy. Navíc dámy zjistí, že dotyčný skupoval zásoby zlata… Byl za vraždou mamon? Než to odhalíte, omrkněte, co jsou preppeři zač.

Buď připraven

Neponechat nic náhodě a připravit se maximálně na to, aby člověk mohl přežít v případě katastrofy – to je cílem takzvaných prepperů, kteří žijí i v České republice. V jejich domácnostech jsou zásoby trvanlivých potravin i vody na dlouhé měsíce, někteří mají vybudované úkryty, kam se v případě nebezpečí schovají s rodinou. Běžné je i důkladné studium toho, jak se zabezpečit energeticky v případě, že s katastrofou přijde například rozsáhlý výpadek elektrického proudu a sítí, jimiž je svět provázán.

Záplavy i atomovka

Preppeři se totiž nepřipravují jen na možnost nukleární katastrofy, ale i „běžnějších“ přírodních katastrof, jakými jsou záplavy či zemětřesení. Velkým strašákem je i blackout – totální výpadek elektřiny. Ať už se jedná o jakoukoliv tragédii, preppeři mají jasno. Je třeba se pak umět nakrmit, schovat, zachránit, ale i přežít nastalé těžké časy.

Tedy zvládnout pracovat bez vymožeností, kterými jsme denně obklopeni – fungující profesioální zdravotní péče, rozvodu pitné vody, otevřených, nevyrabovaných supermarketů, ale i takové ledničky nebo přístřeší vůbec. Preppery rozhodně nelze šmahem považovat za úzkostlivé blázny očekávající zombie apokalypsu. Většina lidí totiž vedle své „záliby“ v prepperství žije normální život a obzory si rozšiřuje především na internetových fórech – třeba na Prepper.cz nebo Rozpad.cz. Zároveň se ale snaží o to, aby je jen tak něco nepřekvapilo.

Udržujete doma „železný stav zásob“ nebo to neřešíte?

Další díl seriálu Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně uvidíte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.