Jamieho Olivera napadají ochránci zvířat!

Není pochyb, že Jamie Oliver je jedním z nejznámějších kuchařů současnosti. Sympatický Brit si získal chuťové buňky i přízeň milionů fanoušků po celém světě, ochránci zvířat k němu mají však trochu vyhraněný vztah. Další díl pořadu Jamie vaří rychlovky už v úterý v 17.20 na Prima love.

Má to v genech

Láska k vaření a jídlu se u Oliverových zřejmě dědí. První kuchařské krůčky a praxi totiž Jamie získával v restauraci svých rodičů. Později navštěvoval Westminster Catering College a první job získal jako kuchař specializující se na pečivo a dezerty.

Vařil pro premiéra

Už v roce 1999, tedy ve 24 letech, měl Oliver tu čest připravovat oběd pro tehdejšího britského premiéra Tonyho Blaira. A to přímo na Downing Street 10, tedy v jeho v oficiálním sídle.

Kritika

Ani Jamie se však za svou kariéru nevyhnul několika kontroverzím. Řada ochránců zvířat ho kritizovala za to, že v televizi zabil jehně, nicméně například PETA ocenila, že kuchař ukázal zabíjení bez cenzury a mohl nasměrovat zatvrzelé masožravce k vegetariánství. Loni se také Oliverovo londýnské řeznictví nevyhnulo problémům s hygienou a Oliver a Ramsay byli též kritizováni za zpracovávání ohrožených druhů ryb, byť se zasazují o udržitelné využívání plodů moře.

Velká rodina

Jamieho osobní život? Nu, je zasloužilý tatík. S manželkou Juliette Norton, jíž si vzal v roce 2000 po sedmiletém vztahu, má 4 děti. Poppy se narodila v roce 2002, Daisy o rok později, Petal přišla na svět v roce 2009 a zatím posledním potomkem Oliverových je synek Buddy narozený v září 2010. Rodina žije v Claveringu v Essexu.

Jamie vaří rychlovky už v úterý v 17.20 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.