Jak vypadá transplantace penisu? To vám odhalí Chirurgové

Seriál Chirurgové není jen o vztazích mezi doktory, ale i o zajímavých chirurgických zákrocích. V úterý ve 23.20 na Prima love uvidíte transplantaci penisu. Víte, kdy se první taková transplantace poprvé provedla?

Doktorka Catherine, Averyho matka, je známá uroložka. Přijela do nemocnice Chirurgů přednášet. Na přednášce se ukáže, že chce provést první transplantaci penisu na světě. Ve své kartotéce má pacienta Ryana, který kvůli rakovině absolvoval totální penectomii. Dárce penisu se našel shodou okolností v naší staré známé nemocnici. Překvapivé je, že Mark Sloan, ktrerý se nebojí riskovat, je v tomto případě striktně proti.

Hledají se adepti k transplantaci

Vstupní test lékařů k transplantaci je poměrně originální, ale nutný. Catherine nechá lékaře udělat anastomózu části kuřete.

Postupně všechny vyřadí. Zůstanou jen Meredith, Jackson a Karev. Tomu se ale najednou ozve pager a odejde. K operaci se tedy převléknou Meredith s Jacksonem. Transplantace ale nepůjde lehce. Co se může stát?

První transplantace penisu proběhla v Číně

I Čína má mezi chirurgickými transplantacemi své prvenství. Je jím právě transplantace penisu, která proběhla v roce 2006 v Pekingu.

Zákrok trval patnáct hodin, kdy chirurgové sešili nervová vlákna a cévy, aby byl darovaný orgán o velikosti deset centimetrů funkční. Zákrok byl úspěšný, jak uvedl vedoucí chirurg. Muž byl schopný za deset dnů prostřednictvím svého nového orgánu i močit.

Jak se však často stává u podobných transplantací, tělo nový orgán přijme, ale psychika pacienta se s cizí částí nedokáže smířit. V tomto případě se zákrokem měla problém i samotná manželka pacienta. Penis pocházel od muže, který měl mozkovou smrt. Penis byl do dvou měsíců pacientovi odejmut. Podle odborníků však není ani jisté, jestli by pacient byl v budoucnu schopný sexu.

Jak bude transplantace penisu v seriálu Chirurgové probíhat? Zlomí je stresová situace? Na to se podívejte v úterý ve 23.20!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.