Jak se změnily hvězdy filmu Čas sluhů po 25 letech?

V sobotu na Prima love uvidíte film z konce osmdesátých let, který sklidil velký úspěch. Irena Pavlásková natočila snímek s mladými herci o proměně nesebevědomé ženy ve výstavní a manipulativní mrchu. V hlavních rolích Ivana Chýlková, Karel Roden a Jitka Asterová.

Nedostatek seběvědomí ovlivňuje celý náš život. Nízké sebevědomí má i vysokoškolačka Dana, kterou si zahrála vysoká a nohatá Ivana Chýlková. Studentka medicíny v jejím podání byla nezajímavá, stydlivá, zakomplexovaná a muži o ni nejevili zájem. Přesto se jí podařilo jednoho přemluvit, aby si ji vzal. Dokázala to za vydatného proudu slz i mnoha lstí a celá záležitost byla více než podivná, vždyť ženich dokonce chodil s její nejlepší kamarádkou. Ženicha si zahrál Karel Roden a jeho první přítelkyní byla mladičká Jitka Asterová.

Manželství, ke kterému Chýlková alias Dana zmanipulovala Karla Rodena, plánovala pouze jako formální s brzkým rozvodem. Nakonec se však ukázalo, že jejich soužití je pro Danu daleko zajímavější. Jejich partnerství se vyvinulo v pro mnohé jako zničující. Jen Dana z toho jako správná manipulátorka profitovala. Rozkvetla v něm totiž v oslnivou krasavici a naučila se obratně manipulovat lidmi ve svém okolí. Vlastní prospěch má u ní přednost přede vším a morálním zásadám se jen pohrdlivě usmívá...

Čas sluhů uvidíte na Prima love v sobotu ve 20:15!

Film plný budoucích filmových a hereckých legend

Psychologicko-společenské drama natočila v roce 1989 Irena Pavlásková jako autorský debut (námět, scénář, režie). Na svůj úspěch pak navázala filmem Čas dluhů, kde se objevila i Lucie Bílá. V neposlední řadě natočila Bestiář podle knižního námětu Báry Nesvadbové. Ivanu Chýlkovou hlavní role Dany proslavila a vynesla jí cenu za ženský herecký výkon na Dnech českého a slovenského filmu v Bratislavě. Za kamerou stál další debutant – F. A. Brabec.

Jak se změnily hlavní hvězdy po pětadvaceti letech?

Z nesebevědomé nohaté Ivany Chýlkové, která děkovala za každé dobré ráno, je teď krásná charismatická žena. Ivana kdysi vyměnila svého partnera Karla Rodena za současného Jana Krause. Hraje v divadle, ale nevyhýbá se ani televizním a filmovým projektům. Je matkou malého syna, který geny Jana Krause nezapře ani omylem, stejně jako po rodičích herecký talent. A takhle vypadala před pětadvaceti lety:

Foto archiv

Jitka Asterová si ve snímku Čas sluhů zahrála naivní a nesmírně hodnou přítelkyni Ivany Chýlkové, která ji velice obratně vyšachovala z jejího vztahu. Právě teď je Jitka Asterová po dlouhé době opravdu zamilovaná. Přítele tají, ale to, že se jí podařilo zhubnout o dvě konfekční velikosti, to dává ráda na odiv, protože Jitka patří do kategorie věčných dietářek. Živí se jako herečka, ale také moderuje lechtivý pořad o ženském světě a sexu na rádiu.

Jitka Asterová. Foto: archiv

Karel Roden je příkladem pořekadla, že muži zrají. V jeho případě do sex-appealu a charismatu, zatímco jako mladý princ okouzloval maximálně tak čtyřleté holčičky u pohádky, teď jeho jméno padne většinou jako první, pokud se jakékoliv ženy zeptáte na českého sexy herce. Karel Roden hraje nejen v českých filmech (v nejbližší době se objeví jako představitel fotografa Jana Saudka), ale miluje ho i Hollywood. Většinou hraje ukrajinské záporáky. Kromě toho se nedávno stal čerstvým otcem.

Karel Roden zraje. Foto: archiv

Podívejte se v sobotu na Prima love na Čas sluhů ve 20:15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.