Jak měl vypadat Džejár? Fotky z castingu na Dallas

Dnes už jsou to ikony Dallasu. Džejár se svým potměšilým úsměvem a Bobby s černými hustými vlasy. Všechno ale mohlo být kdysi úplně jinak. Tvůrci Dallasu chtěli obsadit úplně někoho jiného! Podívejte se na to, kdo měl původbě hrát fenomenálního Džejára a ostatní z klanu Ewingů.

Seriál Dallas má jednu nepřekonatelnou vlastnost. Za léta své existence dokázal neuvěřitelné. Vytvořil z osobností, které v Dallasu hrály, hvězdy první velikosti. Každý na světě zná Bobbyho, každý ví, jak vypadá a že je "klaďas" každým coulem. Džejár je se svým drzým pohledem a lehkým úsměvem naopak ten špatný. Patrick Duffy a Larry Hagman už budou navždy těmi, které zná celý svět. A stačila k tomu jedna role. Jejich obličeje si pamatujeme pořád.

Náhody v Dallasu rozhodovaly

Seriál Dallas se stal nečekaně fenoménem. K jeho jménu přispělo několik náhod, stejně jako k jeho slávě. Více si přečtěte TADY. Dallas měl tu vlastnost, že dokázal překvapovat a hlavně tvořil (do té doby neexistující) pravidla tvoření seriálů. A to už od počátku jeho vzniku. Nejdříve televize CBS chtěla pouze miniseriál o pěti epizodách. Pak se příběh Bobbyho a Pamely stal tak silným tématem, že se televize rozhodla shakespearovský příběh Romea a Julie rozvrhnout do příběhů dalších. A postava Džejára? S tou tvůrci nepočítali vůbec, ale jeho postava byla nakonec tak charismatická, že se Džejár stal hybatelem celého děje.

Natáčení pilotního dílu

Když se natáčí pilotní díl seriálu, producenti rádi zaměstnají herce, kteří budou moci pokračovat, jestliže dojde k vysílání seriálu. "Když obsazujeme pilot, tak nehledáme herce zvučných jmen. Chtěli jsme ovšem co nejlepší skupinu herců, které dokážeme sehnat," vysvětloval producent Dallasu Katzman. Mezi kým se rozhodovali autoři Dallasu? Komu tak vytvořili kariéru snů?

Jistá Miss Ellie a Jock Ewing

Možná je to překvapivé, ale zpočátku produkce měla pouze dvě jistá herecká jména, která se v seriálu objeví. Byla to právě matka dvou z nepřátelených bratrů, Miss Ellie a její manžel Jim Davis. Miss Ellie hrála tehdy velice oblíbená divadelní herečka Barbara Bel Geddes a Jocka Jim Davis. O jejich životě a kariéře si můžete přečíst ZDE.

Původní hvězdou celého seriálu měl být Patrick Duffy v roli Bobbyho, ale ani toto obsazení nebylo ze začátku úplně jisté. Autoři vážně uvažovali o tom, že roli Bobbyho dostane Steve Kanaly. Kanaly nakonec dostal roli nádeníka Raye Krebbse. A Bobbyho, který měl být původně polepšený floutek z PR, si zahrál Patrick Duffy – tak jak ho známe. Více si o proměně postavy Bobbyho přečtěte TADY.

Manželku Bobbyho, Pamelu, která měla v prvních plánech seriálu hlavně bojovat se zlostným Džejárem, chtěly dvě významné herečky. Victoria Principal a Judith Chapman. Kdo vyhrál herecký souboj, už sami dobře víte.

Jak se ale tvůrci seriálu přiznali, většina herců měla po prvním konkurzu jasné favority. Jinak tomu však bylo u obsazování role Sue Ellen, alkoholičky, ženy s vnitřními démony a hlavně manželky Džejára. Roli Sue Ellen téměř dostala Mary Fran, která se později proslavila v americkém seriálu New Heart Show. I tak to měla Linda Grey v seriálu velice obtížné. Dostala padáka. Více se dočtete ZDE.

Larry Hagman chtěl Džejára takového, jaký byl. A vyhrál.

Larry Hagman svou slávu nepostavil jen na seriálu Dallas. Už předtím byl poměrně známým hercem seriálů, což je s jeho charismatem naprosto pochopitelné. Tvůrci Dallasu jen krátce přemýšleli o tom, že by roli Džejára měl dostat Robert Foxworth, který se stal později hvězdou Falcon Crest. Foxworth si myslel, že postava Džejára by se měla zjemnit, ale Larrymu se Džejár líbil takový, jaký byl. A právě díky svému nadšení roli získal. "Lary přidal k této roli svůj skvělý potměšilý úsměv a radost ze všeho, co Džejár dělá, ať je to jakkoliv hrozné," říká scenárista David Jacobs

Intriky, sex a lásky klanu Ewingů můžete sledovat každý den na Prima love v 16.20!

Přečtěte si o hvězdách Dallasu, které už mezi námi nejsou

Deset fakt o Dallasu, které jste nevěděli...

Znáte rodinné vztahy Ewingů?

V čem byl Dallas první?

Padouchem měl být Bobby. Ale v bitvě o zlo zvítězil Džejár!

V Dallasu se učil líbat i Brad Pitt!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.