Ivan Milat: Psychopat, který řádil v australských lesích. Nepozorovaně

Vraždu mladíka, jehož tělo bylo objeveno v lese a jenž v dětství přišel o oba rodiče, řeší komisařka Lindströmová. Lesní vrah počátkem 90. let řádil v australském Novém Jižním Walesu. Trvalo několik let, než se mu policie dostala na stopu. Další díl Místa činu uvidíte ve čtvrtek od 20:15 na Love.

Vrah turistů

Ivan Milat se zaměřoval především na turisty. Zabil sedm mladých lidí ve věku od 19 do 22 let a jejich těla pohodil v lese Belanglo. Pětice obětí byli cizinci - tři Němci a dva Britové. V dalších dvou případech se jednalo o Australany cestující z Melbourne.

Záliba ve zbraních ho formovala

Už prostředí, z kterého Ivan Milat pocházel, bylo zřejmě hrozné. Podle svědků byl Milatův otec hrubián a sadista, který děti neúměrně trestal. Podle sourozenců se pak u Ivana začala projevovat agresivita spojená až s fanatickým zájmem o zbraně. V lovu a střílení měla údajně zálibu celá rodina, u Ivana to však výrazně překročilo normální meze. Když dospěl, spáchal několik přestupků, něco mnohem horšího však přišlo s počátkem 70. let, kdy byl obviněn ze znásilnění poté, co nabral do auta dvě stopařky. Nakonec však vyvázl bez trestu.

Brutální vrah v autě

Jeho vražedné šílenství začalo o necelých dvacet let později. Milat měl podobnou taktiku jako v případě unesených žen - jako mírný řidič nabral stopaře, později na ně vytáhl zbraň a změnil se v bestii, která své oběti mučila a pomalu zabíjela v lese. Své oběti paralyzoval, těla posmrtně aranžoval do bizarních póz. V roce 1990 jedna z jeho obětí přežila - student za jízdy vyskočil z auta a ztratil se pronásledovateli z dohledu. To, že je na scéně sériový vrah, však policii došlo až ve chvíli, kdy se začala objevovat těla v lese…

Policie šla najisto za psychopatickou rodinkou

Policie se poměrně brzy zaměřila na Milatovy a později konkrétně právě na Ivana - napomohlo jim i zmíněné obvinění ze znásilnění z počátku 70. let. U Milata doma pak našli spoustu osobních věcí obětí i skvrny od krve. Milat dostal sedmkrát doživotí a osmnáct let navrch bez možnosti podmíněného propuštění. Excesy měl i ve vězení - pokusil se o útěk, uřízl si prst s úmyslem poslat ho soudu. Před několika lety se Milat bohužel dočkal i svých „napodobitelů“ - a rovnou z rodiny. Jeho prasynovec s kamarádem zabili chlapce, který slavil své sedmnácté narozeniny. V lese, kde vraždil Milat. Oba muži byli odsouzeni k mnohaletým trestům.

Další díl Místa činu uvidíte ve čtvrtek ve 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.