Inspirace na dárek? Stvořitelka Kůstky má sérii pro teenagery

To, že za knihami o Temperance Brennan a částečně i seriálem, který na motivy těchto titulů vznikl, stojí uznávaná forenzní antropoložka Kathy Reichs, je známé. Kathy se však nevěnuje jen psaní o Temperance, ale i literatuře pro teenagery. Na nich spolupracuje se synem, klasické románky nečekejte!

Sběratele kostí dáváme vždy v úterý ve 20.15 na Prima love.

A to už proto, že hlavní hrdinkou série Kathy a Brandona Reichsových je čtrnáctiletá Tory Brennan, příbuzná naší Temperance Brennan. Tory s pratetičkou spojuje jak nadprůměrná inteligence, tak i pěkná dávka zarputilosti. Běžný rámec detektivky však tentokrát Kathy Reichs nestačil a rozhodla se peripetie „malé“ Tory šmrncnout trochou paranormálna.

Superpátrači

V první knize řady s názvem Virus tak Tory se svými též brilantními kamarády přijde na kloub utajenému experimentu s psím virem, kterým se parta kolem Tory nakazí. Výsledek? Zbystří se jim schopnosti, což je cool, na druhou stranu jim jde někdo po krku. A je otázkou, zda kvůli odhalení experimentu či pátrání po starém zločinu, který je k experimentu přivedl. Koktejl exotiky a šarmu outsiderů v jedničce Kathy a Brandon namíchali mistrně, nic tedy nebránilo pokračování.

Hrdinkou knih je Tory Brennan

Pirátský poklad a jiné příhody

Speciální schopnosti partě teenagerů zůstanou a využijí je hned v dalším pokračování Seizure (Záchvat). Hrozí totiž uzavření institutu, kde pracují rodiče všech teenagerů, a tudíž i rozpad party, Tory a spol. tedy zahájí výpravu za „ztraceným“ pirátským pokladem. Dramatická zápletka? Nejsou jedinými hledači. V třetím pokračování Code se zas teenageři musí potýkat se zneškodněním bomby, která tiká a tiká…

Březnová novinka

Poslední díl Exposure vyšel v Americe 4. března. V češtině je zatím dostupný jen úvodní Virus, pokud však potomek zvládá číst v angličtině, není problém koupit další Kathyiny počiny třeba na Amazonu. A porovnat, zda autorka brilantně zvládá i mládežnické čtení.

Co čeká seriálovou „tetu“ Temperance Brennan v úterním díle? Vyšetřování vraždy muže, kterému v lese někdo ustřelil obličej, i utkání s jejím arcinepřítelem Christopherem Pelantem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.