Hvězdě Buffy a Jak jsem poznal vaši matku někdo vyhrožoval!

Zatímco pro představitele Teda Mosbyho či Robin Scherbatsky je seriál Jak jsem poznal vaši matku přelomovou televizní rolí, která zásadním způsobem nakopla jejich kariéru, někteří jejich společníci už předtím patřili mezi ostřílené herce – nejvíc asi rudovlasé torpédo Alyson „Lily“ Hannigan.

Další díly seriálu Jak jsem poznal vaši matku uvidíte v úterý od 18.55 a 19.25 na Prima love.

Dětská herečka

Ačkoliv Alyson nepochází z herecké rodiny, její táta byl řidič kamionu a matka realitní agentka, kariéru zahájila už velmi brzy. Od čtyř let se objevovala v reklamách a do Hollywoodu se přestěhovala už jako jedenáctiletá! První větší roli dostala v roce 1988 v komedii Krásná mimozemšťanka po boku tehdy veleslavné Kim Basinger. Alyson získala cenu pro nejlepší mladou herečku, na výrazně větší úspěch si však musela počkat ještě několik let – do druhé poloviny 90. let.

Přelomová hrdinka

Ve třiadvaceti ji totiž režisér a tvůrce Joss Whedon obsadil do role Willow Rosenberg v seriálové kultovce Buffy, přemožitelka upírů. Willow byla Buffyina nejlepší kamarádka, stala se velice oblíbenou postavou a do historie americké televize se zapsala i svým seriálovým vztahem s ženou, což v americké televizi, a navíc seriálu pro teenagery, v té době nebylo rozhodně obvyklé. Mimochodem v Buffy se potkala i s Davidem Boreanazem, kterého na Prima love pro změnu nyní vídáte ve Sběratelích kostí.

Zrzavá Michelle

V době, kdy ještě běžela Buffy, kariéře Alyson velmi napomohly i první tři díly teenagerské komedie Prci, prci, prcičky. Pro lidi, s jejichž pubertou jsou právě tyto filmy spjaty, už asi napořád zůstane náruživou, potřeštěnou zrzkou „z hudebního tábora“. A pak přišel rok 2005 a s ním Lily v Jak jsem poznal vaši matku. Nutno však podotknout, že během své kariéry si Alyson zkusila i divadlo a vidět jste ji mohli i v dalším slavném seriálu Veronica Mars. Do role Michelle, která už však v té době řeší mateřství a také vztahovou krizi s Jimem, se vrátila v roce 2012 ve snímku Prci prci prcičky:Školní sraz.

Životní láska

V roce 2003 se Alyson vdala za herce Alexise Denisofa, s nímž má dvě holčičky – pětiletou Satyanu Marii a dvouletou Keevu Jane. Alyson a Alexis jsou také kmotry syna Joshe Whedona Ardena. Loni si Alyson bohužel „užila“ i odvrácenou stranu slávy, přes internet totiž dostávala výhrůžky. Naštěstí už po necelém měsíci policie pachatele dopadla.

Další dva díly seriálu Jak jsem poznal vaši matku uvidíte ve čtvrtek od 18.55 a 19.25 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.