Hubnete? Máme pro vás 6 zdravých večeří

Pokud se právě snažíte zhubnout, nebo jste se rozhodli jíst zdravě, máme pro vás pár receptů na chutná a zdravá jídla. Hubnutí totiž nemusí být jen utrpení. Inspirovat se můžete i brzy ráno na Prima LOVE s pořadem Karolína, domácí kuchařka, kterou dáváme v 6.35 nebo v 7.15. Všechny díly a recepty také najdete v online archivu iPrima.cz.

Shodou okolností se můžete každé ráno na Prima love inspirovat českou kuchařkou Karolínou, která vám nabídne jídla z kvalitních surovin. A to je základ pro to, abyste dosáhli svých cílů. Pár kilo dole totiž nebudete mít poté, co si vysypete do pracovního hrníčku od kávy polévku z pytlíku a zbytek dne už se jídla nedotknete. Veškeré umělé přídavky do jídla váš metabolismus dokážou akorát zpomalit. Vsaďte tedy na vlastní zodpovědnost a jídlo si připravujte doma.

A pokud máte pocit, že takové zdravé stravování stojí majlant, mějte na mysli jeden z nejpotvrzenějších faktů zdravého hubnutí: pokud totiž vysadíte sladkosti a veškeré slané pochoutky, s kterými jste si možná denně zpříjemňovali zimu a chladné jaro, pár stovek vám v peněžence zůstane.

Ale teď se vraťme mezi osvědčené zdravé recepty, které jsou naprosto chutné a dodají vám spousty energie.

Sacharidy, nebo bílkoviny?

Vaše večeře by se měla vyhnout většímu množství sacharidů (brambory, rýže). Stačí vám jen jedna hrst, sacharidy potřebujete v obědě, aby vám dodaly energii na celý den a váš mozek mohl pracovat výkonně. Večer se zaměřte spíše na zeleninu a bílkoviny (maso, mléčné výrobky)...

Tady máte pár receptů pro inspiraci:

Plněné lilky

Ty můžete jíst samotné nebo si k nim přidejte plátek kuřecího masa.

RECEPT TADY

Vánoční halibut

Ryba je jedním z doporučených zdrojů bílkovin a na večer je ideální. Zkuste třeba halibuta, kterého doporučuje i Zdeněk Pohlreich. Tomu sluší i zdravá úprava, protože sám má velmi výraznou chuť.

RECEPT TADY

Fazolový salát s tuňákem

I ve fazolích najdete dostatek bílkovin...

RECEPT TADY

Pangasius vařený v páře s červenou řepou

RECEPT TADY

Quinoa s lososem a salát z čekanek a rajčat

Quinoa vyniká velmi vysokým obsahem bílkovin (vyšším než ostatní obiloviny) a vyrovnanou skladbou esenciálních aminokyselin. Neobsahuje lepek.

RECEPT TADY

Pečený lilek a cuketa s curry omáčkou

RECEPT TADY

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.