Seriály a filmy

1. května 2019 22:20

Hříšně sexy: To jsou ostří hoši z mordparty seriálu V.I.P. vraždy

Opakování seriálu V.I.P. vraždy zaručeně potěší příznivce kvalitních detektivek. A nejen je! Podívejte se na herce, kteří budou za pomoci známé spisovatelky detektivních románů Klaudie Wolfové coby členové mordparty řešit zločiny ve světě vlivných a bohatých osobností i pseudocelebrit. Začínáme v neděli ve 21.35 na Primě!

Na prvním místě vám představujeme hlavní postavu seriálu V.I.P. vraždy a zároveň nejmladšího člena mordparty Tomáše Berana (Patrik Děrgel).

Beran je sebevědomý vrchní komisař z oddělení vražd, trochu drzý rebel, odvážný, ale bez pudu sebezáchovy.

Klady: vyniká ve střelbě a v boxu, je přirozeně chytrý, se smyslem pro spravedlnost a morálku, přímý, pracovitý a přemýšlivý.

Zápory: tvrdohlavý, zbrklý a netrpělivý.

Navnaďte se na Berana na VIDEU níže:

Beran je obyčejný kluk z paneláku, který vyrůstal bez otce, všechno si musel vydřít svou pílí a houževnatostí, je sportovně založený a zdravě soutěživý. Nedostudoval práva a raději se dal k policii. Začínal na protidrogovém oddělení, pak dostal výjimečnou šanci na oddělení vražd.

1. díl seriálu V.I.P. vraždy sledujte v neděli ve 21.35 na Primě

Podívejte se na televizní upoutávku:

Svou práci má velmi rád a baví ho, takže mu vůbec nevadí, že téměř pravidelně od kolegů vyfasuje případ, který nikdo z nich nechce. Po rozchodu s přítelkyní si shání bydlení a z nouze bydlí u své přespříliš starostlivé a rázné matky. Do práce se vrací po dvou měsících postavení mimo službu kvůli spornému postupu během policejního zásahu. Je mu jasné, že kvůli jeho vážnému prohřešku ho má stále v hledáčku Generální inspekce a policejní psycholog a že mu jde o místo a hrozí mu vyhazov z práce, na které mu tolik záleží.

Mazák kriminálky kpt. Ivan Janda (Jan Révai)

Tenhle osvalený vrchní komisař z oddělení vražd je na první pohled sebejistý machr. To ale neznamená, že by nebyl zkušený kriminalista. Protřelý drsňák Janda je typ „správného policajta“. Nesmlouvavý, s vysokými nároky na sebe i ostatní kolegy. Vyžaduje řád a pořádek.

Na oddělení je mazák a uznávaný profík, který za ty roky zná dobře svou práci a je na to náležitě pyšný, miluje honičky, akci, vyhledává adrenalin. Naoko nezajímavou práci s chutí vždy přehraje na mladšího kolegu Berana, aby ho zaučil a zasvětil do náročné profese. Působí tak trochu jako prudič, který neustále něco kritizuje, ale myslí to dobře. Neustále poučuje právě Berana, ale jen s dobrým úmyslem.

Samotným šéfem mordparty je další fešák – major JUDr. Jan Sochor (Jiří Dvořák)

Sochor je přísný a zkušený praktik, který na své podřízené občas naschvál pouští hrůzu. Zároveň je to ale spravedlivý profesionál. Vzhledem ke své funkci je spíš víc úředníkem než detektivem, ale za svým týmem si vždy stojí a záleží mu na dobré pověsti oddělení vražd a kvalitě lidí.

Na mordpartě pracují i další sympaťáci, jejichž role si určitě oblíbíte. Tady jsou:

Prověřený praktik kpt. Čenda Čapek (Miroslav Vladyka)

Vrchní komisař z oddělení vražd. Lidový pohodář. Inteligentní, zkušený, roky na oddělení prověřený praktik, ale stále dobře naložený kliďas. Milý, veselý a zvídavý, nenechá se ničím rozházet nebo vystresovat, umí i vypjaté situace zlehčit a najít v nich humor. I přes náročné a drsné povolání si zachovává lidskost a normálnost, řeší obyčejné věci a život.

Na rozdíl od svých kolegů je šťastně ženatý, má už dva dospělé syny a dospívající dceru. Je náruživý kuřák dýmky, má rád svůj „klídek“, pohodu a dobré jídlo, dává přednost přemýšlení a dedukování před běháním v terénu a akci. Neustále je začtený do novin, baví se bulvárními zprávičkami a bizarními články, ale i ve zdánlivě banálních informacích umí najít důležité souvislosti. Má velký přehled a bohaté pracovní zkušenosti. Beranovi pomáhá a fandí mu.

K oddělení vražd má velmi blízko tento noblesní estét. Trochu paradoxně je tato plachá a nesmělá duše soudním patologem.

MUDr. Karel Štovíček (Martin Myšička)

Pan doktor je slušný, vzdělaný intelektuál a zkušený lékař, starý mládenec a milovník umění. Vyznavač starosvětské etikety a chování, elegán ve vystupování ale i oblékání, nadšenec pro vážnou hudbu a operu, milovník literatury a poezie. Je trochu roztržitý a zapomnětlivý, také velmi plachý a nesmělý. Berana i přes jeho mládí uznává.

Nakonec nelze nepředstavit kpt. Ludvíka Zvěřinu, kterému všichni přezdívají Zvířák. Proč asi?

Zvířák je kriminalistický technik, ale také zastydlý puberťák, ovšem vysoce inteligentní, vzdělaný, vědecky založený profesionál. Ale pozor na něj! Pro obyčejný život je takřka nepoužitelný.

Normální lidi moc nechápe, je nestřídmě sebevědomý nejen na své geniální myšlení, ale také zkresleně chápe svůj vzhled a šance u opačného pohlaví. Je to Beranův velký kámoš.

(schneidy)


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.