Celebrity

9. července 2016 22:00

Petra Kloidová

Helen Hunt režírovala film s Colinem Firthem: Bylo to pravé peklo!

Oscarová herečka poprvé stála za kamerou. Jako režisérka tragikomedie Konečně spolu si profesionálně osedlala hvězdné kolegy, jako je Colin Firth a skoro zapomenutý krotitel Godzilly Matthew Broderick. Film Konečně spolu uvidíte ve 20.15 na Prima love.

Tragikomedii, která vám popíše, jak se během jedné chvíle dokáže váš život otočit o stoosmdesát stupňů, natočila Helen Hunt. Tato charismatická blondýna si v roce 1997 odnesla po červeném koberci sošku Oscara za roli ve snímku Lepší už to nebude. Helen je zkušenou herečkou, ale na svůj režijní debut se připravovala roky. A bylo to těžké...

Snímek Konečně spolu, který uvidíte na Prima love v neděli ve 20.1, vypráví o devětatřicetileté učitelce z New Yorku April Epnerové (Helen Hunt). Ta měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. April se zhroutí svět. Je bezdětná a její adoptivní matka právě umírá. Zatímco noc na rozloučenou s Benem nejspíše neproběhla bez následků, úchází se o ni single tatínek Colin Firth...

Film Konečně spolu: Krásný pár, Colin a Helen. Foto: Bontonfilm

Do role manžela obsadila svého bývalého manžela

Když se redaktorka New York Times ptala Helen Hunt na to, v čem můžou diváci hledat paralelu s jejím osobním životem a životem filmové hrdinky, odpověděla bez rozmyslu: "Všude. Všechno jsem já. Před lety, kdy se ke mně dostala novela (která ji inspirovala k napsání scénáře), jsem také chtěla další dítě jako April. Občas čekám před školou v autě jako postava Colina Firtha a umírám strachy, pokud se dítě včas nevrátí," vysvětluje, jak ji téma knihy ovlivnilo. Jak sama přiznává, na scénáři pracovala několik let. V mnoha případech kvůli vlastní práci, ale i náročnosti musela scenáristickou práci odložit. Fakt, že do svého filmu vložila hodně ze sebe, potvrzuje i Matthew Broderick, který je jejím bývalým manželem i v reálném životě.

Film Konečně spolu: Svatba, která byla prý omyl, Helen Hunt a Matthew Broderick. Foto: Bontonfilm

Jak má oscarová herečka omezený rozpočet na vlastní film

Přestože by měla mít oscarová herečka, co se financí týče, na růžích ustláno, v jejím režisérském debutu tomu tak rozhodně nebylo. Bojovala u investorů o každý dolar. Jak sam říká, režisérská práce je hlavně o přípravách: "Bylo to čisté peklo. Neustále jsem jen něco připravovala. Připravovala jsem každou scénu, v noci jsem se připravovala na další natáčecí den," vysvětluje Helen. Nedostatek financí jí hlavně nedovolil natáčet v poklidném tempu, což by si známý režisér mohl v jisté míře dovolit: "Naprosto všechno jsme měli popůjčované. Dokonce i moji asistentku jsem okradla o svetr, který jsem si vzala na sebe jako April. Hrát ve filmu, který i režírujete, chce naprosto vražedné tempo," vzpomíná. Teď už s láskou.

Sledujte na Prima love v neděli ve 20.15 tragikomedii s Helen Hunt a Colinem Firthem Konečně spolu!

Petra Kloidová

Uložit

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.