Filmoví poldové, které potkat nechcete

Sherlock má na stole další případ: Zavražděný policista má být pohřben se všemi poctami. Jenže Sherlock přijde na to, že tenhle týpek rozhodně vzorňák nebyl. Chlápek totiž fetoval a rozprodával zbraně z policejního skladu. Znáte slavné filmové poldy?

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20.15 na Prima love.

Než zjistíte, zda se policistovi právě dvojí život nestal osudným, připomeňte si tři slavné filmové “poldy”, které byste v reálu potkat rozhodně nechtěli. Jsou drsní, jde z nich strach a někdy se u nich ani spravedlnosti nedovoláte.

Gary Oldman v dramatu Leon, foto: archiv

Ďábelský Oldman

Jedním z nejděsivějších a zároveň mistrně ztvárněných zlotřilých policistů je bezpochyby Norman Stansfield. Drogově závislý a zkorumpovaný policajt, který nechal vyvraždit rodinu dvanáctileté Mathildy v dramatu Leon patří k nejlepším rolím Garyho Oldmana. Ostatně byl tak brilantní, že si o něco později střihl i roli excentrického záporáka v dalším filmu Luca Bessona – sci-fi Pátý element.

Robert Patrick – Terminátor, foto: archiv

Nářez z budoucnosti

K dalším legendárním bad guys bezpochyby patří i Robert Patrick se svou rolí v Terminátorovi: Soudném dnu. Pravda, v našem výběru je nejzvláštnější. Ale vzhledem k tomu, že se ve dvojce Terminátora dokázal tenhle android z tekutého kovu zformovat do čehokoliv včetně policajta, sem rozhodně patří. A Normana Stansfielda by patrně rychle poslal k ledu… Tedy pokud by se nespikli a nešli po krku Sáře a Johnovi Connorovým společně.

Skvělý Rickman

A na závěr do historie. Mezi top zlotřilými postavami, které měly zastupovat spravedlnost, je i šerif z Nottinghamu v Robinu Hoodovi: Králi zbojníků. Tvář mu dal výtečný, a bohužel nedávno zesnulý, Alan Rickman. Ten se záporných rolí rozhodně nebál – viz třeba jeho další slavná postava zločince Hanse Grubera ve Smrtonosné pasti nebo brutální soudce Turpin ve Sweeney Toddovi. Všechny vystřihl dokonale. Mimochodem chybělo málo a Rickman si krutého a slizkého šerifa nezahrál. Roli totiž dvakrát odmítl a se spoluprací souhlasil až tehdy, když mu bylo přislíbeno, že mu nikdo nebude mluvit do toho, jak postavu pojme. A ještě že tak! Byla by škoda přijít o tak výtečného filmového záporáka.

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.