Duchaření v Castlovi i jinde. Jaký je váš nej příběh?

Netradiční případ mají na krku Richard Castle a Kate Beckett. Řeší totiž smrt muže, který zemřel v domě s vražednou historií. Než zjistíte, kdo za tím stojí, připomeňte si pár duchařských kultovek. Z různých žánrů.

Na paranormální téma zabrnkal další díl seriálu Castle na zabití, který jsme viděli v úterý ve 21.20 na Prima love. Sledujte seriál každé úterý v tuto dobu.

Superslavní krotitelé

Pecka. To byla roku 1984 komedie Krotitelé duchů. Vtipná a svižná záležitost o hordách duchů, které zaplaví New York, se zařadila mezi klasiky, kterou si zamilovali děti i dospělí. V hlavních rolích zazářili Bill Muray, Harold Ramis, Dan Aykroyd a Sigourney Weaer, a Krotitelé duchů se též stali nejvýdělečnější komedií té doby – až o 6 let později byli poraženi další kultovkou Sám doma. V roce 1989 následovalo též celkem vydařené pokračování. Bohužel nedávno proběhla médii zpráva, že Harold Amis, který hrál Dr. Egona Spenglera, zemřel. Mimochodem – úvodní píseň Ghostbusters skladatel Ray Parker Jr. pojal jako volání o pomoc – poté co zhlédl reklamu na služby skutečných krotitelů duchů. Na špici americké hitparády vydržela celé tři týdny!

Mrtvá nevěsta

Cool Tim Burton

Také Tim Burton rád balancuje na hraně komedie a hororové atmosféry. Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Temné stíny, Ospalá díra a také – někdy poněkud nedoceněný – Beetlejuice jsou toho důkazem. Komedie z roku 1988 pojednává o dvojici manželů (v podání Geeny Davis a Aleka Baldwina), kteří poté, co se zabijí v autě, se do svého domu vracejí jako duchové. Jenže ouha, nastěhovali se sem fajnoví Newyorčané, což se zesnulým majitelům nelíbí ani trochu. Tak si najmou bio-exorcistu (Michael Keaton), který má nepohodlné živáčky vyděsit. Zprvu geniální plán se však překvapivě zkomplikuje. Snímek obdržel Oscara za masky, v roli Lydie, která se s duchy spřátelí, se objevila mladičká Winona Ryder.

Duch s Patrikem Swayzeem. Foto: archiv

Zamilovaný Duch

Krimi nádech a milostný příběh. To kombinuje další slavná „Skoroosmdesátková“ záležitost Duch s Patrickem Swayzem a Demi Moore. Na jeho počátku žije bankovní úředník Sam s výtvarnicí Molly, šťastné soužití však zhatí Samova smrt, když ho na ulici zastřelí neznámý vrah. Samovi se však stýská a pomocí excentrického média Ody Mae v podání Whoopi Goldberg se spojí se světem živých, aby dal Molly zprávu. A zjistí, že za jeho smrtí možná stojí někdo, koho zná… Film má na kontě dva Oscary, z nichž jednoho získala Whoopi Goldberg. Ta přitom neměla ve snímku vůbec hrát, prosadil si ji až sám Swayze. Dramatický příběh se váže i ke zmíněnému Whoopiinu Oscarovi – soška se, když ji herečka poslala vyčistit, ztratila a byla nalazena na letišti. Pohozená v odpadcích. Uf uf!

O humor ani napětí nebude rozhodně nouze ani v úterním Castlovi na zabití. Sledujte od 21.20 na Prima love.

nov

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.