Dítě vhozené do smůly? Pohádky bratří Grimmů byly inspirací k vraždě

Bratři Grimmové a jejich pohádky rozhodně nezapadají do dětského knižního mainstreamu. Krve, smrti a krutých konců je v nich dost a dost. Možná proto bylo jen otázkou času, kdy se jimi nechá inspirovat sériový vrah...To uvidíte tuto neděli na Prima love ve 20.15.

Po nálezu mrtvé pohřešované dívky nacházejí vyšetřovatelé další zabité a u nich citace z pohádek bratří Grimmů. Zavražděný pár v parku má na ruce napsáno Jeníček a Mařenka. Policistům je jasné, že mají co dělat se sériovým vrahem, který opisuje známé pohádkové příběhy…

Čarodějnice v rozžhavených botách a jiné pohádky

Hlavní postavou německého thrilleru je komisař Fabel, který dlouho nemá ponětí, proč si vrah oblíbil zrovna příběhy bratří Grimmů. Ačkoliv jeden důvod by se našel: jejich pohádky jsou velice kruté. Vzpomínáte si na Erbenovu polednici, která donutí matku ve strachu svoje dítě udusit? Jakob a Wilhelm Grimmové, zakladatelé oboru folkloristiky, sbírali čtyřicet let lidové pověsti a legendy, a protože ke své práci přistupovali vědecky, brutální konce hlavních hrdinů příběhů lidové slovesnosti nikterak necenzurovali.

V praxi se zejména kvůli dětem pohádky upravovaly. Již zmiňovaný příběh o polednici, který známe hlavně od Karla Jaromíra Erbena, nekončil původně "pouhým" udušením, ale polednice hodila dítě do rozpálené smůly. Zlá královna ze Sněhurky musela tančit v rozžhavených botách až k smrti. A čarodějnice z Jeníčka a Mařenky byla ve velkých mukách zaživa upečena v peci.

Zpátky k vraždám...

Komisař Fabel při akci přišel o policistu. Navštěvuje proto policejní psycholožku Susane, která je zároveň jeho milenkou. Míní, že pokud se má vrátit do normálního i policejního života, měl by pracovat na rutinním případu. A řešení případu sériového vraha se takovým zdá být, tak se pustí do odkrývání důkazů...

Co vás bude bavit?

Snímek je založen na knižní předloze od Craiga Russela, který se stejně jako mnoho dalších úspěšných autorů v dnešní době (vzpomínáte na Šifru mistra Leonarda?) věnuje psaní knižních sérií. V té jeho je hlavní postavou už zmíněný problematický komisař Fabel.

Anglický autor vymyslel naprosto brilantní konec a rozuzlení celého thrilleru!

Vraždy podle Grimmů uvidíte na Prima love v neděli ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.