Co nevíte o leteckých katastrofách

Temný let - upoutávka

Na Prima LOVE uvidíte v sobotu ve 20.15 americký thriller Tajemný let. Letadla jsou pro laiky tajemné už tak dost, my vám přiblížíme pár informací o leteckých katastrofách.

Co uvidíte v sobotu na Prima LOVE VE 20.15?

Americký thriller Tajemný let vypráví příběh o mladé dívce. Amy je na cestě do Švýcarska, kde má předat rukopis knihy odhalující jedno z největších tajemství světové politiky. Netuší přitom, že je sama ve velkém nebezpečí...

Doktor Halperin chystá vydání knihy, která má odhalit bratrstvo Thuleů. Má jít o nacistický spolek, ve kterém figurují i ti nejvyšší politici. Doktorova asistentka má dopravit rukopis do Švýcarska. Amy je velmi mladá a momentálně se stále vyrovnává s rozchodem s bývalým přítelem, který se už ale stihl oženit. Amy proto ani nechce na oslavu dokončení knihy přijít, ale Sharon, která pro doktora také pracuje, ji přesvědčí. Na oslavě však dojde k incidentu, když do místnosti vtrhne muž a začne na doktora křičet, že vykopal tajemství, která měla zůstat pohřbená. Muž doktorovi i vyhrožuje. Sharon se tedy rozhodne, že pošle Amy do Švýcarska již nočním letem.

Amy si všímá, že se kolem ní dějí podivné věci, a poslední kapkou je muž, který ji sleduje na letišti. Amy proto neváhá ani chvíli, když jí nabídnou dřívější let letadlem, které se vrací do Švýcarska na opravu. Na palubě je jen 19 lidí a posádka. Amy letí první třídou, ale nemůže usnout, takže si vezme již druhý prášek na spaní. Než prášek zabere, stihne se Amy seznámit s pohledným Markem, se kterým se nakonec začne líbat. Amy ale při líbání usne, protože jí začaly fungovat prášky na spaní.

Co nevíte o leteckých katastrofách?

Ačkoliv vám už teď můžeme prozradit, že s Amy se letadlo nezřítí, je důležité připomenout pár informací o letadlech.

0,00001% šance pádu

Taková je šance, že s letadlem spadnete, i tak se ale spoustu lidí neustále bojí cestovat letadlem. Šance je opravdu minimální. A letecká doprava je stále jednou z nebezpečnějších doprav vůbec.

90 sekund rozhoduje o životě a smrti

Odborníci se shodují na tom, že prvních 90 sekund rozhoduje o tom, zda máte šanci leteckou katastrofu přežít. Pokud hoří v letadle je třeba utéct na druhou stranu, servat ze sebe hořící oblečení a nedýchat toxiny (což se snadno řekne). Důležité je také dávat pozor během pokynů letušek.

Za katastrofy může třeba i benzín

Je to překvapivé, ale za letecké katastrofy často může i taková banalita, jako je nedostatek benzínu.

Sledujte americký thriller Tajemný let v sobotu na Prima LOVE ve 20.15.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.