Co jsou to cupcaky? A jak z nich udělat fantastický dort?

Pondělí je dnem, kdy vám Prima love dělá vyloženě chutě. Od 20.15 sledujete reality show o tom, jak se dělají ty nejlepší a největší dorty. Nemusíte být cukráři, dorty si můžete udělat i z populárních cupcaků!

V reality show Fantastické dorty, kterou můžete sledovat každé pondělí od 20:15 na Prima love, uvidíte tři přední cukráře soutěžící o deset tisíc dolarů. Cukráři musí vytvořit nejméně 1,5 m vysoký dort za 9 hodin, jindy to trvá celé dny. O výherci rozhodnou tři porotci – Michael, Margaret a Leigh. Soutěžící musí přesvědčit nejen porotu, ale i zákazníka. V tomto díle je třeba vyrobit dort pro oslavy 4. července v prezidentské knihovně a muzeu Ronalda Reagana. Dnešními soutěžícími jsou Tariq, Pat a Carrie. Tariq se již této soutěže zúčastnil a vyhrál. Dnešním zákazníkem je Tony, zástupce knihovny, který chce dort, jenž bude připomínat zrození amerického národa.

Co je to za malou bábovku?

Tak jsem se ptali před lety. Vídali jsme je v těch nejlepších food časopisech, ale i na internetu. Možná cupcaky připomínají spíše miniaturní muffiny vyvážené z Anglie, možná jen malé a roztomilé dortíky pro panenky...

Cupcake [čti kapkejk] je velmi populární sladkost, která se skládá z těsta upečeného v malém papírovém košíčku a krému. Tato sladkost je nejpopulárnější hlavně v Americe, často ji uvidíte i ve Francii a Velké Británii. První záznamy o cupcaku se však objevují v americké kuchařce z roku 1828 od Elissi Leslie. Cupcaky nabízejí nepřeberné množství variací a kombinací chutí a barev. Nejklasičtější jsou příchutě vanilková, čokoládová, red velvet nebo třeba banánová. K základním ingrediencím patří mouka, máslo, vajíčka a samozřejmě cukr.

Cupcaky si získaly slávu i v seriálu Sex ve městě

Přestože se na tyto maličké bábovky na čas zapomnělo, v jednadvacátém století přišla jejich sláva zpět. Dokonce se jejich téma objevilo i v jednom z největších seriálových fenoménů na světě, Sexu ve městě. Postavy ze seriálu si totiž chodily pro cupcaky přímo do slavného pekařství "Magnolia Bakery". New York je od té doby plný cupcakových pekařství, která nalezenete na každém rohu.

Nemusíte používat sušenky, vyrobte si populární malé dortíky, kterým se říká cupcaky. Z nich pak můžete udělat cokoliv vás napadne! Nechte se inspirovat:

Sledujte od 20:15 na Prima love Fantastické dorty a poznejte tajemství těch nejlepších cukrářů!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.