Castle vytvořil knižní hrdinku. A ta mu ožila!

Hrdinka knižní série Richarda Castla Nicki Heat má svou podobu! V úterním díle je totiž motivem obsazení postavy vyšetřovatelky ve snímku, který se podle Castlovy knižní série natáčí. A herečka se do své role vžije víc, než je zdrávo. Castlovu hrdinku Nicki Heat ztvární Laura Prepon. Seznamte se.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love.

Zlatá sedmdesátá

Ačkoliv se Prepon narodila až roku 1980, divákům se poprvé výrazně vryla do paměti jako zrzka v sedmdesátkovém outfitu. Herečku totiž proslavila účast v seriálu Zlatá sedmdesátá, kde zazářila po boku Ashtona Kutchera a Mily Kunis. Seriál odstartoval v roce 1998, měl osm řad a Laura v něm vydržela po celou dobu – nicméně ke konci se z roztomilé zrzky změnila v blondýnku. V obou „variantách“ ji mohli obdivovat také čtenáři časopisu Maxim, na jehož titulní stranu si mladá herečka odskočila.

Bestie Karla

Další výrazná Lauřina role tak trochu odkazuje k České republice – bohužel v dost smutném slova smyslu. Zahrála si totiž ve snímku inspirovaném životem Karly Homolka Bestie Karla. Homolka byla dcerou Čechů, kteří se přistěhovali do Kanady, a počátkem 90. let vzbudila pozornost jako spolupachatelka vraždy a zneužití své mladší sestry Tammy a několika dalších dívek.

Castle na zabití – Laura Prepon. Foto: archiv

To provedla se svým tehdejším manželem Paulem Bernardem. Laura si ve snímku zahrála po boku Mishy Collinse, známého jako anděla Castiela z Lovců duchů. A snímek vzbudil pozornost třeba i tím, že kvůli brutálním scénám byla jeho distribuce pozastavena.

Úspěšná vězenkyně

Do kůže vězenkyně se Laura musela vžít i jako představitelka Alex, jedné z ústředních postav aktuálního seriálového hitu Orange Is the New Black. Počin z pera scenáristky Janji Kohan (ta stojí i za seriálem Tráva, který můžete vidět každou sobotu na Prima love), čerpá z memoárů jisté Piper Kerman. Ta musela svůj pohodlný život vyměnit za patnáctiměsíční pobyt ve federální věznici kvůli praní špinavých peněz. Ač se zdá téma dost neveselé, seriál má komediální ráz. Laura se v něm původně ucházela o hlavní roli, nakonec však ztvárnila právě drogovou dealerku Alex. A má úspěch.

V seriálu Castle na zabití se však postavila na správnou stranu zákona. Castle na zabití v úterý od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.