Castle proti sektě. Odhalí pravého vraha?

Castle řeší vraždu muže, k níž se přiznají hned tři „pachatelé“. Vyšetřování podivného případu však vede k ještě podivnější sektě Institut věčných horizontů. Než zjistíte, zda v ní detektiv najde vraha, mrkněte na dvojici velice bizarních sektářských uskupení.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love

Boží děti

Anebo taky Rodina. Sekta je známá tím, že klade extrémní důraz na sex, a tak v ní v podstatě souloží každým s každým. Sekta byla i pod palbou kritiky za incestní vztahy a zneužívání dětí. Ostatně sám zakladatel církve, počátkem 90. let zesnulý David Berg, čelil obvinění ze zneužití nezletilých – včetně několika členů vlastní rodiny. Známá jsou například obvinění jeho adoptivního syna Rickyho Rodriqueze, který byl jako dítě v sektě zneužíván a nakonec z ní v dospělosti odešel.

V roce 2005 uspořádal setkání s bývalou spolupracovnicí své matky, která se měla podílet na jeho zneužívání, a zabil ji, načež si sám prostřelil hlavu. Ve vzkazu na rozloučenou uvedl, že se viděl jako někdo, kdo pomstil utrpení dětí v sektě. Rodriquezova matka Karen Elva Zerby po Bergově smrti sektu vede.

Hlavně se nemnožit

Podivní jsou i takzvaní Church of Euthanasia, kteří propagují obnovení „rovnováhy“ mezi člověkem a dalšími živočichy na planetě. Dá se říct, že hlavním přikázáním, jíž se členové sekty řídí, je „Nebudeš plodit“. Sekta tak staví například na potratech a sebevraždě – ačkoliv tvrdí, že nic z toho nesmí být nedobrovolné a vraždu nebo sterilizaci proti vůli člověka prý neuznává.

Není divu, že se Church of Euthanasia dostávají do konfliktu s (nejen) křesťanskými organizacemi a reputaci jim nevylepšilo ani skandální video, které před 13 lety umístili na svůj web po útoku na World Trade Center – byly na něm pornografické záběry prokládané snímky hořících a bortících se mrakodrapů.

Co najde Castle uvnitř sekty Institut věčných horizontů?

Uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.