Byl Šaman i Bond. Pět nejlepších rolí Seana Conneryho

Connery. Sean Connery. Přestože mu je dobrých osmdesát tři let, jiskra v jeho černočerných očích a potměšilý úsměv nikdy nezestárnou. Jeho nejikoničtější rolí je James Bond, ale na Prima love ho v neděli ve 20:15 uvidíte jako vědeckého šamana z pralesů...

Sean Thomas Connery je Skot jako vystřižený. Vysoký a statný, navíc se dodnes ke Skotsku hlásí jak jen mu to jeho kilt dovolí. Sean Connery je také jako správný Skot velký rebel. Ve třinácti letech opustil školu a tři roky byl u britského Královského námořnictva. Ještě než se začal plně vědovat herectví, jeho uhrančivá mužská krása ho přivedla k modelingu. Dokonce se zúčastnil soutěže Mr. Universe a obsadil třetí místo!

Sean Connery je dodnes chápán jako sex symbol. A to oprávněně. Role, které vytvořil, jsou kultovním mužským obrazem dvacátého století. Jen se na ně podívejte!

1) 007 alias James Bond

Nesmrtelný 007. Foto: archiv Prima

Začínal divadlem, pokračoval drobnými televizními rolemi, až získal roli dokonalého agenta. Někdo si s jeho agentem 007 dal takovou práci, že sestříhal jeho oplzlé vtípky na Miss Moneypenny. V šedesátých letech mu to prošlo hravě, dnes už by to šlo těžko. Nicméně to nic nemění na tom, že v žebříčcích popularity se jeví jako nejlepší Bond vůbec. Sean Connery je prostě klasika.

2) Muž, který chtěl být králem

Muž, který chtěl být králem. Foto: archiv Prima

Snímek, který má vysokou filmovou hodnotu a v němž Connery vytvořil roli Angličana, jenž se chce stát králem indického království. Pašováním a prodejem zbraní...

3) Oscaroví Neúplatní

Za roli ve filmu Neúplatní dostal Oscara. Foto: archiv Prima

V Oscarovém dramatu, jež pojednává o dvacátých letech postižených zákazem alkoholu, si zahrál společně se začínajícím Kevinem Costnerem. Za svou skvělou charismatickou postavu dostal oprávněně Oscara a další filmová ocenění.

4) Otec Indiana Jonese

Indiana Jones a poslední křížová výprava. Foto: archiv Prima

Jeho sexy vrásky se objevily i jako DNA součást mladého Indiana Jonesa. Že to byla smrtelná kombinace pro všechny ženy, netřeba vysvětlovat. Stačí se podívat na fotku.

5) Šaman

Povoláním je to nepříjemný vědec v těch nejlepších letech. Do deštného pralesa za ním přijede ctižádostivá mladičká vědkyně, které chybí to nejdůležitější: praxe v terénu. Ti dva spolu bojují, učí se, jak žít vedle sebe a jak zachránit poslední kmen, jenž vládne celému pralesu. Úžasný objev, který by mohl zachránit celou lidskou populaci, ale může vyhubit jednu malou, za to na celé Zemi jedinečnou. Jak se rozhodnou?

Jejich životní cestu a boje uvidíte na Prima love ve 20:15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.