Sladké recepty

7. července 2014 12:00

Petra Kloidová

Božské dorty: Svatební figurky nemusí být vždy nudné!

Dnes v reality show Božské dorty uvidíte soutěž mezi dalšími americkými cukrárnami o nejlepší dort. Amy Beck Cake Design dělá obrovský dort pro novomanžele. Nechte se inspirovat figurkami na vrcholu svatebních dortů. Nemusí to být jen klasika!

Zatímco na západní straně Chicaga je cukrárna Aliance Bakery, známá výrobou výrazně barevných zakázkových dortů, Amy Beck Cake Design, firma, která vytváří 350 dortů ročně, dostala za úkol upéct dort, který bude pro novomanžele. Nejen to uvidíte v pondělí ve 20.15 na Prima love v reality show Božské dorty!

Cukráři chtějí dort pojmout jako domek na kopci. Homole bude pokrytá jedlými květinami. Velkým oříškem budou právě dvaceticentimetrové figurky novomanželů a jejich dvou psů, kteří budou stát na trávníku před domem. Jak si s tím poradí?

Dort pro televizní show

První cukrárna však nebude mít se zakázkou také na růžích ustláno. Musí stvořit dort pro televizní show, která oslavuje město. Asi metr vysoký a ze sedmi různých prvků. Objeví se na něm stoh místních novin, hot dog se vším, co k němu patří, kus pizzy, medvídě, které zastupuje tři městské sportovní týmy... A cena? Ta se vyšplhá na tři a půl tisíce dolarů.

V chudší části města se nachází vyhlášená cukrárna TipsyCake, kde si mladí manželé nechají vyrobit dort pro novorozence. Půjde o dětskou postýlku o délce 90 cm, naplněnou dorty v podobě plyšových zvířátek...

Svatební figurky? Nemusí to být jen klasika!

Elegantní a krásné... Foto: Pinterest.com

Svatební figurky si i na českých dortech našly svoje místo. Většinou to byly malinké panenky, které nepatřily mezi jedlé komponenty, teď už je ti nejlepší cukráři dokážou vyrobit tak, že vypadají elegantně a skoro jako živé.

Zatímco se většina novomanželů spokojí s klasikou, tedy ženichem v černém smokingu a elegantní nevěstou v bílém, leckteří chtějí takovou sladkost s vtipem. Jiní si přejí, aby figurky dokázaly vystihnout je samotné. Proto se není čemu divit, že v galerii uvidíte Batmana s Cat woman (brali se nejspíše fanoušci komiksu), nevěstu a ženicha v policejní uniformě (jaké asi budoucí manželé mají povolání?) anebo v podobě postav oblíbeného seriálu...

Sledujte Báječné dorty na Prima love každé pondělí ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.