Beyoncé a Jackson aneb Nejlepší taneční videoklipy všech dob

Friedrich Nietzsche jednou řekl: Nevěřím v Boha, který netančí. Na Prima love v pátek ve 20.15 uvidíte Jessiku Albu, která pro tanec dýchá. Ve filmu Honey se pokusí stát taneční choreografkou v hudebních videoklipech...

Tanec je vášeň, kterou můžeme prožívat naprosto všichni. Je to jedna z mála kombinací sportu a umění, kterou má šanci si užít naprosto každý. Bez vzdělání, bez pohybového nadání, sám, s partnerem či se skupinou lidí. Nemusíte nic řešit a jen si užíváte okamžiku. Stejně jako performěři, kteří taneční choreografii v klipech povýšili na umění. Podívejte se na ty nejlepší.

Single Ladies (Put a ring on it)

Beyoncé se svou choreografií a nakažlivým rytmem způsobila vysloveně mánii. V roce 2009 vyhrála cenu za nejlepší taneční choreografii MTV awards. To ale nebyl jediný úspěch. Parodie na její klip zaplavily internet a dokonce si jej nenechal ujít ani Justin Timberlake ve fenomenální Saturday night show.

Run The world (Girls)

A zase ta Beyoncé. Beyoncé není jen úžasná zpěvačka, ale je to hlavně fenomenální performerka. Klip Run the world (Girls) je jasnou výzvou pro všechny ženy. Její taneční choreografie oslavuje ženské tělo a posiluje mysl. Ženy Beyoncé bojují proti mužskému světu čistě ženskými zbraněmi, bez agrese. Pohazování vlasů a vlnění boky však choreografové Frank Gatson a JaQuel Knight propojili se zemitými africkými tanečními prvky. Dva černé gentlemany, kteří tancují na začátku klipu v čele s Beyoncé, zpěvačka přivezla z Jihoafrické republiky. Klip dva roky po Single Ladies získal další cenu MTV awards.

Praise you od Fatboy Slim

Jak už bylo řečeno, tanec můžeme dělat všichni a při troše snahy může vypadat dobře, i když jsme totální amatáři. To v roce 1999 dokázal Fatboy Slim ve svém klipu Praise you. Tu píseň znáte všichni, jen si ji pusťe. A choreografie? Jednoduchá, ale choreografka Peggy Hickey za její důvtipnost získala cenu MTV Awards.

Here it goes again

Když jsme u jednoduchých choreografií, tohle byl internetový fenomén roku 2009. Britská kapela OK Go to s úderným singlem Here it goes again rozjela v trochu jiném duchu. Jenže důvtipnost je kolikrát lepší než ty nejvymazlenější a nejvíc sexy choregrafie na světě. Kluci si prostě pronajali fitko a začali "tančit" na běhacích pásech. No a co? Já jen, že už je vidělo přes 18 milionů lidí...

Thriller

Co by to bylo za žebříček nejlepších tanečních choreografií, kdyby chyběl Thriller od Michaela Jacksona. Proč ho všichni tak omílají dokola? Protože mají důvod. Thriller byl v několika ohledech průkopnický.

V čem byl první?

Byl to první videoklip, který měl propagovanou premiéru na tehdy čerstvé televizní stanici MTV, jež je určujícím mezníkem pop kultury. Přestože už byl v té době Michael Jackson zpěvák číslo jedna, byl to také první klip, který podpořil svou četnou rotací "černou hudbu". Věřte nebo ne, do té doby byly všechny rádia i stanice MTV platformou hlavně pro bílé interprety. A za třetí, Thriller je klip, jehož oficální délka má třináct minut. Byl to první videoklip, který spojil dva obrovské průmysly dohromady: ten hudební a filmový. Nemluvě o tom, že choreografie, na které se podílel sám Michael Jackson, se stala takovým fenoménem, že se tančí dodnes. A všude.

Jessica Alba jako taneční choreografka ve snímku Honey

Dělat tanec, vytvářet taneční choreografie není lehká záležitost, ale když tanec milujete stejně jako Jessica Alba, všechno jde. Jessica Alba si bude na Prima love v pátek ve 20.15 plnit svůj profesní sen, do kterého se budou promítat i romantické chvilky.

Sledujte film Honey na Prima love v pátek ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.