18. září 2020 06:00
redakce Prima Living

Twilight sága: Rozbřesk podruhé. Jak se Robert Pattinson připravoval na pikantní milostnou scénu?

Finální díl příběhu Edwarda a Belly ze slavné Twilight ságy je tady. Vedle komplikací při natáčení porodu i milostných scén stojí za zmínku i několik nečekaných zajímavostí.

V neděli od 20.00 na Prima MAX se uzavře jeden velkolepý příběh. Twilight sága vás vedla od začátku příběhu, kdy se člověk potká s upírem. Láska si podle všeho nevybírá, a tak Bella dlouho bojuje o místo (a ne na slunci!) vedle stoletého upíra Edwarda Cullena. Nikdo nečeká, že se jí to povede, a rozhodně nikdo nečeká ani to, že se v první polovině dílu Rozbřesk stane z jemné Belly hladová upírka a matka poloviční upírky.

Velkolepá bitva upírů

Závěrečná část světoznámé upírské ságy nás naposledy zavede do světa, kde upíři a vlkodlaci bojují nejen o svou lásku, ale i o vlastní životy. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy spolu a šťastní, ale příchod jejich pozoruhodné dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou. Rodina Cullenových se ale rozhodne bojovat a kontaktuje přátele z celého světa, aby spojili své síly a postavili se vládnoucímu rodu Volturiových.

Velkolepá bitva, kde vítězství může vše změnit, právě začíná. Napínavé a romantické pokračování filmu Rozbřesk vám připomene, proč se Twilight sága stala fenoménem a ukradla srdce dívkám a ženám po celém světě.

Co o snímku Rozbřesk nevíte?

  1. Pro natáčení porodu se používala jednak panenka, ale také živé třítýdenní miminko. Krev při tomto drastickém příchodu na svět nahradil mix krémového sýra a jahodového džemu.
  2. Zajímavá je i předzvest filmového početí. Scény prvního milování Belly a Edwarda měly být mnohem explicitnější a byly odvážně i natočeny. Díky nim však film spadl do označení R, tedy restricted. Což by ve skutečnosti znamenalo, že se na film nedostanou diváci pod 17 let bez dozoru rodičů. A tak produkce vzala zpátečku a sexuální scény téměř vystříhala. Sex trvá ve filmu je 40 sekund a film se rázem dostal na PG – 13, kdy do kina mohou přijít již 13leté děti. A dolárky za vstupné se jen hrnuly.
  3. Sága Twilight má za sebou hodně pevnou základnu – a to ve formě fanoušků. Při 110milionovém rozpočtu vydělal film celosvětově neskutečných 712 milionů dolarů.
  4. Samotný porod byl pro herce však spíš než bolestivou hlavně vtipnou záležitostí. Robert Pattinson a Taylor Lautner prý několikrát dostali záchvat smíchu. Možná to bylo proto, že Kristin Stewart měla při této scéně falešné břicho a ruce. Krk a vychrtlá ramínka však byla její.
  5. Robert Pattinson kvůli milostné scéně začal dokonce posilovat a držel dietu na dovyrýsování svého těla. Naštěstí se prý tato scéna natáčela jako jedna z prvních.
  6. Herec se dokonce musel naučit i portugalsky, protože v Brazílii mluví s místními lidmi.
  7. Scéna svatby v prvním díle Rozbřesku byla natáčena z pohledu ženy, která se na celou svatbu dívá jako na velice speciální událost.

Finální díl Twilight ságy: Robřesk uvidíte v neděli ve 20.00 na Prima MAX!

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný