7 překvapivých faktů o fenoménu Pobřežní hlídky

Takový seriálový fenomén jakým je bezpochyby Pobřežní hlídka skrývá několik důležitých faktů, o kterým nikdo z nás netuší. Jelikož se dnes můžete těšit na premiéru v 18.45, prozradíme vám je.

Seriál Pobřežní hlídka uvidíte na Prima LOVE od prvního dílu třetí řady. Proč? No, možná proto, že do seriálu v ten moment přichází její ikona – Pamela Anderson. A také proto, že máme vysílací práva pouze od třetí řady seriálu.

Ve třetí řadě uvidíte, jak se Mitch Buchannon a spol. vypořádají se surfařským gangem, divokými pankáči na pláži, protestem proti prodeji posvátné indiánské půdy, ilegálními motocyklovými závody nebo vyšetřováním tajuplné smrti Mitchova strýce-zlatokopa. Ve čtvrté řadě pak hrdiny čekají potíže s uprchlým trestancem, dlouho potlačovanou bulimií, drsným pouličním gangem nebo záchrana cestujících z potopeného letadla, kvůli které musí Pobřežní hlídka spojit síly s Pobřežní stráží.

7 zajímavostí o Pobřežní hlídce:

Zrušení po první sérii a druhá šance

Pobřežní hlídka měla premiéru už na podzim roku 1989, ale hned po odvysílání první řady byl seriál pro malý zájem diváků zrušen. Tvůrci seriálu a jeho hlavní hvězda David Hasselhoff se s tím však nehodlali smířit. Věřili, že Pobřežní hlídka má potenciál, a tak sehnali zahraniční investory a v roce 1991 vrátili Pobřežní hlídku zpátky na televizní obrazovky.

Guinnessova kniha rekordů

Pobřežní hlídka se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů jako nejsledovanější seriál na světě. Seriál se vysílal v celkem 144 zemích a každý týden ho sledovala zhruba miliarda natěšených diváků.

Čerstvá Pobřežní hlídka

Seriál pronikl tak hluboko do popkultury, že v roce 2017 vznikla nová filmová verze. V hlavních rolích hrají Dwayne Johnson (Rychle a zběsile 6, San Andreas), Zac Efron (Muzikál ze střední, Znovu 17), Priyanka Chopra (Quantico), Alexandra Daddario (San Andreas) a topmodelka Kelly Rohrbach.

Kdo vymyslel Pobřežní hlídku

Pobřežní hlídku si vysnil výkonný producent Gregory J. Bonann, který dříve býval plavčíkem a potkával se na pláži s kolegou Michaelem Newmanem. Ten později pracoval na seriálu jako odborný poradce, a dokonce si pod vlastním jménem zahrál jednoho z členů Pobřežní hlídky.

Kdy se objevila poprvé

Ve třetí řadě Pobřežní hlídky se poprvé objevila Pamela Anderson, která původně prorazila v seriálu Kutil Tim. Kromě ní se představily i budoucí hvězdy Nicole Eggert, Alexandra Paul, David Charvet a světový surfařský šampión Kelly Slater.

Co se stalo v roce 1997

Pamela Anderson se rychle stala světovou hvězdou. V Pobřežní hlídce hrála až do roku 1997. Seriál opustila po odvysílání sedmé řady.

Odkud je znělka seriálu

Písnička ze slavné úvodní znělky se jmenuje I‘m Always Here a nazpíval ji Jimi Jamison z rockové skupiny Survivor.

Sledujte Pobřežní hlídku každý den na Prima LOVE!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.