7 překvapivých faktů o fenoménu Pobřežní hlídky

Takový seriálový fenomén jakým je bezpochyby Pobřežní hlídka skrývá několik důležitých faktů, o kterým nikdo z nás netuší. Jelikož se dnes můžete těšit na premiéru v 18.45, prozradíme vám je.

Seriál Pobřežní hlídka uvidíte na Prima LOVE od prvního dílu třetí řady. Proč? No, možná proto, že do seriálu v ten moment přichází její ikona – Pamela Anderson. A také proto, že máme vysílací práva pouze od třetí řady seriálu.

Ve třetí řadě uvidíte, jak se Mitch Buchannon a spol. vypořádají se surfařským gangem, divokými pankáči na pláži, protestem proti prodeji posvátné indiánské půdy, ilegálními motocyklovými závody nebo vyšetřováním tajuplné smrti Mitchova strýce-zlatokopa. Ve čtvrté řadě pak hrdiny čekají potíže s uprchlým trestancem, dlouho potlačovanou bulimií, drsným pouličním gangem nebo záchrana cestujících z potopeného letadla, kvůli které musí Pobřežní hlídka spojit síly s Pobřežní stráží.

7 zajímavostí o Pobřežní hlídce:

Zrušení po první sérii a druhá šance

Pobřežní hlídka měla premiéru už na podzim roku 1989, ale hned po odvysílání první řady byl seriál pro malý zájem diváků zrušen. Tvůrci seriálu a jeho hlavní hvězda David Hasselhoff se s tím však nehodlali smířit. Věřili, že Pobřežní hlídka má potenciál, a tak sehnali zahraniční investory a v roce 1991 vrátili Pobřežní hlídku zpátky na televizní obrazovky.

Guinnessova kniha rekordů

Pobřežní hlídka se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů jako nejsledovanější seriál na světě. Seriál se vysílal v celkem 144 zemích a každý týden ho sledovala zhruba miliarda natěšených diváků.

Čerstvá Pobřežní hlídka

Seriál pronikl tak hluboko do popkultury, že v roce 2017 vznikla nová filmová verze. V hlavních rolích hrají Dwayne Johnson (Rychle a zběsile 6, San Andreas), Zac Efron (Muzikál ze střední, Znovu 17), Priyanka Chopra (Quantico), Alexandra Daddario (San Andreas) a topmodelka Kelly Rohrbach.

Kdo vymyslel Pobřežní hlídku

Pobřežní hlídku si vysnil výkonný producent Gregory J. Bonann, který dříve býval plavčíkem a potkával se na pláži s kolegou Michaelem Newmanem. Ten později pracoval na seriálu jako odborný poradce, a dokonce si pod vlastním jménem zahrál jednoho z členů Pobřežní hlídky.

Kdy se objevila poprvé

Ve třetí řadě Pobřežní hlídky se poprvé objevila Pamela Anderson, která původně prorazila v seriálu Kutil Tim. Kromě ní se představily i budoucí hvězdy Nicole Eggert, Alexandra Paul, David Charvet a světový surfařský šampión Kelly Slater.

Co se stalo v roce 1997

Pamela Anderson se rychle stala světovou hvězdou. V Pobřežní hlídce hrála až do roku 1997. Seriál opustila po odvysílání sedmé řady.

Odkud je znělka seriálu

Písnička ze slavné úvodní znělky se jmenuje I‘m Always Here a nazpíval ji Jimi Jamison z rockové skupiny Survivor.

Sledujte Pobřežní hlídku každý den na Prima LOVE!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.