5 věcí, které nevíte o Chůvě k pohledání

Správně poblázněná Fran se divákům Prima love totálně zažrala pod kůži. A aby ne! Fran a její seriáloví souputníci mají vtipu na rozdávání, protože tvůrci seriálu čerpali hlavně ze svých osobních životů. Podívejte se na pár zajímavostí o seriálu.

Americký Sitcom Chůva k pohledání (v anglickém originále The Nanny) můžete na Prima love sledovat dokonce dvakrát denně po poledni ve 14.55 a večer v 19.50.

Ačkoliv byl seriál vysílán šest let od 3. listopadu do 23. června 1999, chůva Fran má stále svoje příznivce. V hlavní roli se objevuje Fran Drescher jako Fran Fine, atraktivní Židovka z Queens, která se náhodou stane chůvou tří dětí z newyorské vyšší třídy. Úvodní píseň napsala a nazpívala Ann Hampton Callaway.

Zajímavostí je už to, že producenti Drescher a její pozdější manžel Peter Marc Jacobson si vzali mnoho inspirace z osobního života Drescherové, včetně jmen a postav založených na blízkých příbuzných a kamarádech. Chůva k pohledání má však daleko více utajených faktů, které vám teď předvedeme.

1) Fran vystřídala 900 kostýmů

Během šestiletého natáčení vystřídala Fran Drescher obrovský počet různě bláznivých kostýmů, které tak trochu popisovaly devadesátá léta. Pro Fran jsou charakteristické kostýmky v křiklavých barvách, těch měla rovných 231 kusů. Dalších 200 kusů čítaly horní díly jako blůzy a trička, 63 sukní, 149 šatů, 46 kabátů, 34 županů...

2) Jaká byla pravá jména?

Otec Fran Drescher se ve skutečnosti také jmenuje Morty, matka Sylvia, babička Yetta a sestra Nadine.

3) Jak se jmenuje Nielson?

Když jsme u těch jmen, v seriálu nebylo nikdy řečeno, jaké je Nilesovo (Daniel Davis) příjmení.

4) Skuteční rodiče se v seriálu také objevili

Když už se na sebe museli dívat v televizi, tak je Fran Drescher rovnou obsadila do svého seriálu. Skuteční rodiče Fran Drescher, Morty a Sylvia Drescher, si zahráli strýčka Stanleyho a tetu Rose.

5) Tak kdo je pravý Angličan?

A teď trochu bizáru nakonec. Chůva k pohledání se vysílala i ve Velké Británii a rodilí Britové měli problém s anglickým přízvukem jednoho z herců, tím nenáviděným byl Charles Shaughnessy (Maxwell Sheffield). Diváci dokonce navrhovali, aby procvičoval svůj ubohý akcent s Danielem Davisem (Niles). Úsměvné na tom všem je však hlavně fakt, že Shaughnessy je rodilý Angličan z Londýna, kdežto Davis je Američan, který se narodil v Arkansasu.

Sledujte dokonalou Chůvu k pohledání na Prima love každý den ve 14.55 nebo v 19.50!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.