5 filmových žen, které odcestovaly a našly štěstí

Na Prima love uvidíte během pátečního večera druhé pokračování německého romantického filmu Tajemství velryb. Problémová Anna odjede na Nový Zéland za svým strýčkem a objeví nový smysl života i lásku. Jaké filmové ženy začaly cestováním novou kapitolu svého života?

Druhý díl německého snímku Tajemství velryb uvidíte na Prima love už v pátek ve 20.15.

Anna měla ve svém dosavadním životě jen problémy, a tak odcestovala na Nový Zéland za svým strýcem, jenž pracuje jako biolog. Ten se zaměřuje na ochranu místních velryb, které jsou spjaty nejen s novozélandskou faunou a flórou, ale i s místní kulturou. Anna objeví nový smysl života tím, že společně se strýčkem začne bojovat proti ropné společnosti.

Anna se vystavuje nebezpečí korporátní hry, kde se mrtví nepočítají. Hlavní hrdinka také brzy zjistí, že někdo z maorské komunity spolupracuje s GasoNecem, který chce své testy provést za každou cenu. Velryby a místní obyvatelé jsou v ohrožení.

Zajímavostí je, že jednu z vedlejších postav ve filmu hraje i naše modelka, herečka a designérka šperků Pavlína Němcová. Kameru má na starosti Čech David Sláma.

1) Pod toskánským sluncem

Čerstvě rozvedená spisovatelka Diane Lane dostane od kamarádek zájezd do Itálie, aby se zkrátka nezbláznila. S homosexuálními výletníky však narazí na opuštěnou vilku. Je to láska jako trám a Diane přesune svůj život do italské vísky, kde poznává její specifické obyvatele a slavné "la dolce vita" v praxi.

2) Jíst, meditovat, milovat

Julie Roberts už má dost pachtění se za kariérou a dokonalým partnerským soužitím. Stejně jako Diane Lane i ji k cestování přiměje rozvod a nepovedený vztah s o pár let mladším umělcem. Julie se rozhodne užít si života. Cestuje, modlí se, poznává jiné kultury a miluje. Zkrátka dělá všechno, co v životě potřebujete.

3) Čokoláda

Juliette Binoche nepotřebuje cestování k tomu, aby byla šťastná. Jejím životním štěstím je právě cestování s dcerkou. Jednoho dne se tato tajemná kočovnice objeví ve francouzské vesnici, aby ukázala rozmanité chutě ďábelské čokolády. Místní společnost je její rozevlátostí mírně znepokojena, co teprve ve chvíli, kdy se objeví cikánský námořník Johny Depp.

4) P.S. Miluji tě

Hilary Swank přišla ve svých třiceti o to nejlepší – o nejlepšího manžela na světě (Gerard Buttler). Ten ji však chce navést na cestu, aby se ona sama cítila šťastná a konečně našla samu sebe. A Hilary musí na místo, kde se potkala se svou jedinou láskou a manželem. Z Ameriky do kouzelného Skotska, kde na ni čeká další kapitola jejího života.

5) Před úsvitem

Jedna z nejlepších trilogií o mezilidských vztazích, která sleduje dvojici od prvního setkání až po manželství. Režisér Richard Linklater v roce 1995 natočil snímek Před úsvitem v hlavních rolích s Ethanem Hawkem a Francouzkou Julií Deply. Dva dvacetiletí lidé se potkají v rychlíku na cestě z Budapešti do Vídně a chemie zafunguje. Režisér se v roce 2004 vrátí k pokračování jejich příběhů ve filmu Před soumrakem. A v roce 2013 se na životy dvojice podíval znovu ve snímku Před půlnocí.

Od této trilogie můžete čekat přirozený pohled na zamilování se dvou lidí s jejich nitěrnými myšlenkami, následně malou ztrátu iluzí, ale silnou lásku či víru v sílu vztahu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.