15 věcí, které nevíte o světoznámém Gordonu Ramsaym!

15 věcí, které nevíte o světoznámém Gordonu Ramsaym!

Britské restaurace mají svého strašáka a je to Gordon Ramsay, který je mentorem všech úspěšných britských restaurací. V pořadu Ano, šéfe!, který se vysílá od této neděle od 17.55, uvidíte létat hrnce a nadávky. To je obligátní syndrom cholerického Gordona! Chcete ho poznat lépe?

1) Narezlý odstín jeho vlasů nám napovídá, že to nebude rodilý Londýňan. Gordon se narodil v listopadu 1966 ve skotském městě Glasgow jako Gordon James Ramsay, poté se s rodiči odstěhoval do Anglie.

2) Jeho otec střídal zaměstnání jako ponožky a byl notorický sukničkář. Postupem času se z něj stal i alkoholik, což Gordona prý velice ovlivnilo. Jen nevíme, jestli v dobrém, nebo ve zlém. Čtěte dále:-)

3) Gordon opustil domov kvůli svému otci už v šestnácti letech.

4) V mládí byl vášnivým fotbalistou, měl dostat exkluzivní smlouvu s předním anglickým fotbalovým týmem, ale jeho kariéru neustále brzdila různá zranění.

5) Prý omylem vystudoval hotelnictví a po vystřídání několika restaurací, kde se živil jako kuchař, se začal věnovat francouzské kuchyni, což vyústilo v několikaletý pracovní pobyt v Paříži a roční vaření na soukromé jachtě.

6) Po pěti letech konečně dosáhl svého snu a s pomocí tchána založil svou první restauraci v Chelsea. Z té pak vyrostlo obrovské impérium restaurací a podniků nejrůznějšího zaměření a kuchyní po celém světě.

7) Za své kuchařské umění dostal v roce 2006 Řád britského impéria.

8) V roce 1998 se poprvé objevil na televizních obrazovkách v dokumentu o vaření. V roce 2004 uvedl svou vlastní show Ano, šéfe!

9) Bez tužky zastrčené za levým uchem by to nebyl on.

Ano, šéfe! Gordon a jeho konzultace. Foto: archiv Prima

10) Kromě toho, že je majitelem restaurací, je to úspěšný šéfkuchař, herec a producent.

11) Objevil se v úspěšných televizních pořadech, jako je Top Gear a Big Brother.

12) Mezi jeho další pořady, které si také často sám produkuje, patří Pekelná kuchyně, Faktický odborník, Pekelné hotely Gordona Ramsayho a Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně.

13) Ramsay žije v Anglii se svou manželkou a vychovává s ní čtyři děti. Jeho život je opředen mnoha skandály.

14) Kromě několika nařknutí z nevěry také strávil noc ve věznici za řízení v opilosti a výtržnosti.

15) Dokonce i v Praze byla otevřena jedna z jeho restaurací.

Sledujte anglickou verzi Ano, šéfe! každý víkend v 17.55. Tentokrát začínáme v neděli, další týden pořad už však můžete pravidelně sledovat v sobotu a v neděli.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.