10 věcí, které o Paulovi Walkerovi nevíte

Legenda, na kterou si vzpomenete ve chvíli, kdy těsně kolem vás zlehka olízne silnici nebezpečný sporťák. Modrooký Paul Walker s drzým úsměvem na silnice patřil. Před dvěma lety na jedné z nich zemřel. Legendou ale zůstává dál. Přečtěte si o něm pár věcí, které (třeba) nevíte.

Opálený, modrooký, vysoký blonďák se narodil ve slunné Kalifornii před čtyřiceti dvěma lety. Před dvěma lety jeho život tragicky ukončila autonehoda.

Model, herec a zapálený biolog

Na první dobrou nikoho nepřekvapí, že jeho matka je bývalou modelkou a otec podnikatel. Jasná rovnice pro úspěch po celém světě. Opálený blonďák začal už jako dítě s modelingem, na střední škole se úspěšně věnoval sportu a během ní mu učarovala podmořská biologie, kterou se rozhodl studovat na vysoké škole. Během studia však stále koketoval s modelingem a herectvím. Jedna z jeho prvních rolí byla v romantické komedii s Freddiem Princem Jr. Taková normální holka. Na pravý průlom v Hollywoodu si ovšem musel počkat do roku 2001.

A mimochodem...

  • Paul Walker v sobě měl geny boxerů. Otec byl úspěšným boxerem stejně jako dědeček.
  • Poprvé se dvouletý Paul objevil v televizní reklamě na plenky Pampers.
  • Jediná role, po které Paul zoufale toužil, byla role Anakina Skywalkera ve Star Wars. Nakonec se ukázalo, že pro roli byl příliš starý.
  • Vášeň pro mořskou biologii mu zůstala i v době, kdy už byl slavným hercem. Byl členem správní rady nadace Billfish, která sleduje zdraví oceánu na celém světě. V roce 2010 se dokonce účastnil chytání a značkování žraloků bílých u pobřeží Mexika.
  • Získal hnědý pás v bojovém umění jiu-jitsu, což je druhá nejvyšší úroveň. A prý se připravoval na černý pás.
  • Paul Walker byl na mladší. Naštestí ne jako Michael Jakson, ale ve svých třiatřiceti letech začal randit s šestnáctiletou Jasmine Pilchard-Gosnell. Vydrželo jim to pět let, ale po rozchodu v roce 2011 se znovu začalo spekulovat, že vztah oprášili.
  • Po návštěvě Haiti v roce 2010 Walker založil nadaci s názvem Reach Out Worldwide. Organizace se specializuje na poskytování základních životních potřeb a lékařské pomoci pozůstalým v oblastech postižených katastrofou.
  • Byla to právě akce této organizace, z které odjížděl a měl smrtelnou nehodu.
  • Walker miloval psy, doma měl dva. Jeden z nich si zahrál ve filmu Do hlubiny.

Možná i pro svoji lásku ke psům se Paul Walker rozhodl přijmout roli v dojemném filmu Osm statečných, který uvidíte na Prima love v neděli ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.