Seriály a filmy

14. listopadu 2014 15:00

Petra Kloidová

10 věcí, které jste o seriálu Chirurgové nevěděli

Víte, jaký byl původní název seriálu? A proč se slavná nemocnice nachází zrovna v Seattlu? Na Prima love uvidíte druhou epizodu Chirurgů každou neděli po 22. hodině. A teď si pojďte zodpovědět pár otázek!

Jaký byl pracovní název celého seriálu?

V Americe právě běží jedenáctá řada, Chirurgové teď patří mezi jeden z nejoblíbenějších seriálu na světě. První pracovní název byl – a vlastně to i dlouho vypadalo na to, že se každou neděli na Prima love budete koukat na seriál z lékařského prostředí jménem Komplikace.

Proč se Chirurgové odehrávají zrovna v Seattlu?

Shonda Rhimes chtěla zpočátku, aby se nový seriál odehrával v jejím rodném městě Chicagu. Jenže v Chicagu se zrovna natáčel seriál z lékařského prostředí jménem E.R. A tak bylo rozhodnuto o Seattlu.

Čeho (a koho) se bál Patrick Dempsey?

Ten nejkrásnější doktor a partner Meredith, kterého hraje Patrick Dempsey, se prý prvotně velice obával producentky Chirurgů Shondy Rhimes kvůli jejímu drsnému výrazu. Je pravda, že Rhonda je poněkud drsnější povahy a usmívá se málo:-)

Co překvapilo Ellen Pompeo?

Představitelka Meredith nevěděla až do konce natáčení první série, že její Derek je ženatý. Natáčení scén na přeskáčku... takové věci se holt stávají.

Co spojovalo Izzie a její představitelku?

Blonďatou krásku spojovala v realitě i seriálu záliba v pletení a pečení. Katherine Heigl si také chvíli po ukončení spolupráce s televizí ABC pořídila s manželem adoptovanou čínskou holčičku.

Proč byli Meredith, Cristina a George internisti a ne rovnou chirurgové?

Když se na to ptali producentky a scenáristky Shondy Rhimes, odvětila jasně: "Něvědět, co a jak dělat, abyste se uživili jako lékaři, to je něco specificky děsivého a pro diváky zajímavého."

Kde se vzal pan krasavec alias Dr. Avery?

Netradičně krásný muž Jasse Williams, který má v seriálu opravdu velice zajímavou romanci, se předtím neživil jako herec, ale jako učitel.

Kde se vzal Alex Karev?

Postava Alexe byla do scénáře Chirurgů přiřazena až po natočení pilotu. Veškeré scény Alexe tak byly digitalně přidány. Díky bohu za to.

Byla Lexie opravdu tak vzdělaná?

Lexie v seriálu vystudovala rovnou lukrativní Harward, zatímco představitelku této role vyhodili i ze střední školy.

Co používají rekvizitáři během seriálových operací?

Během operací mozku se využívá nejčastěji jehněčího mozku. Místo krve se občas využívá obarvený kuřecí tuk.

Sledujte už dnes seriál Chirurgové po 22. hodině!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.