Božská Markéta upekla tretru. I sportovci totiž rádi sladké

Markéta upekla tretru Foto: Markéta upekla tretruFoto: All

V nové epizodě se Markéta vrhne do víru sportu. Jejím úkolem totiž bude vymodelovat dort pro atletický oddíl. Jaká sportovní pomůcka jí padla do oka? Podívejte se v pondělí 27. května ve 20.15 na Prima love.

Kvůli natáčení dalšího dílu se Markéta vypravila na sportoviště. Právě tady totiž měla schůzku s tatínkem naší „zlaté Báry“ Špotákové, aby spolu domluvili, jaký dort nejvíce zachutná atletům. Ačkoliv tatínek orodoval za oštěp, Markétě se moc nepozdával, a důvod, že čím delší dort, tím více porcí, ji vůbec nepřesvědčil. Po nějaké chvíli dumání přichází další nápad – co takhle tretra?

Jako vždy si Markéta práci nejdříve rozkreslí a pak začne uvažovat, jak dort vůbec ztvární. Michal přichází s nápadem připojit k botě ještě kus tartanu a bílou startovní čáru. Nebo co takhle vložit nohu do startovního bloku?

Michalovy vášně Markéta rychle zmírní, žádné tartany a čáry nebudou. Dort bude prostě bota v nadživotní velikosti. Nejlépe pak podle paní šéfcukrářky vynikne na skleněné podložce.

Co se týče chuťové stránky dortu, Markéta vymyslela světlý korpus a karamelový krém. Zejména ten Michala obzvlášť potěšil, protože už ho dlouho neměli.

Botka z bílého korpusu a karamelového krému je hotová, Markéta dovyvaluje potahovací hmotu, ještě vyhladit krém na povrchu a jde se na vykrajování: naříznutí špičky, aby se do ní daly dát jako do každé správné tretry „špuntíky“ a vnitřek boty. Při vykrajování si oba cukráři pochutnají a zcela upřímně si práci pochválí.

Při závěrečné úpravě první fáze „dortování“ zarovnají Markéta s Michalem všechny nerovnosti karamelovým krémem smíchaným s korpusem. Dokonale hladkou botičku už jen potáhnou hmotou, uhladí ji a oříznou. Pozor, důležité je neořezávat příliš blízko dortu, ideální vzdálenost je půl centimetru od boty.

Přišel čas na zdobení. Jako velká věda se ukáže vytvoření „větrací látky“ na povrchu boty. Za pomocníky si naši odborníci zvolili špejle. Jako nejlepší se ukázal Michalův nápad špejle svázat dohromady a některé povytáhnout více a některé méně a použít je pak jako prostorové razítko. A sám Michal dostane za úkol tohle vzorování provést. Markéta ale nakonec nevydrží a rozhodne se vyvzorovat si botu sama, protože má pocit, že mužská „citlivá“ ruka by do hmoty mohla udělat díry. Což by bylo rozhodně kontraproduktivní.

Když už má Markéta „napícháno“, přichází Michal s černou hmotou, která se využije jako podrážka, vnitřní strana a tkaničky. Ač se Michalovi zdá, že černé je moc, Markéta si s množstvím poradí. A to zvládne i bez nůžek.

Dort se ale po dlouhém pobytu v teple začíná zahřívat a proto ho Markéta dá na chvíli „k ledu“, tedy přesněji řečeno do ledničky. Mezitím je tak akorát čas na to vyválet si bílou a černou hmotu na poslední detaily, které se doladí až další den před předáním.

Mladí sportovci z oddílu jsou ze sladké tretry unešení a pan Špoták díky ní může dodržet svůj slib, že sní celou tretru.

Po předání dortu má Markéta pro diváky v záloze další recept – rumem provoněný Jamajský koláč. Recept na něj najdete hned po odvysílání pořadu na našich webových stránkách.

Další novinky a inspiraci najdete na Facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

A tady se podívejte už teď, na co se můžete v příštím díle těšit:


 

 

Videoarchiv
Všechna videa
TV program Celý program
Právě vysíláme
Wolffův revír II (6)
Wolffův revír II (6) Foto:
06:25 07:40
49%
DNES V TVČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT Foto:
20.15
DNES V TVdavinci 1. díl - Obrázek 3 Foto:
21.35
DNES V TVSupernova Foto:
22.05
DNES V TVAutosalon Foto:
20.15

reklama

//Relaxujte s~chutí, přinášíme 5~tipů 16.5.-22.5.2016